Спокойно започна изборният ден във Великотърновска област, съобщи за БТА Десислава Йонкова, председател на Районната избирателна комисия. От 3377 члена на секционни избирателни комисии, шестима не са се явили, но това не пречи на нормалното начало на изборния ден, уточни Йонкова.
Във Великотърновска област са разкрити 413 секции, от които 399 са стационарни, пет са подвижни и девет са в специализирани медицински заведения. В изборния ден, освен с хартиени бюлетини, ще се гласува и с 307 машини, а видеозаснемане ще се провежда в 399 секции в областта.
Гласоподавателите на територията на Четвърти многомандатен избирателен район (МИР) са 204 728 души. Във Великотърновска област за първи път правото си на глас могат да упражнят 1091, навършили пълнолетие младежи, четирима навършват 18 години днес. От гласоподавателите 15 са столетници. Кандидатите за народни представители в Четвърти многомандатен избирателен район (МИР) – Велико Търново са 195 в общо 21 листи. Те ще се борят за осем депутатски места.