Община Перник ще има още един заместник - кмет. Предложението, което бе подкрепено от общинските съветници на днешната извънредна сесия, е на кмета Станислав Владимиров.
В докладна до общинските съветници той обоснова необходимостта от промяна в структурата на общинската администрация, целяща оптимизиране на работния процес и повишаване на ефективността ѝ. В документа на Владимиров е записано, че това ще спомогне за правилното разпределение на дейностите и задълженията между служителите в институцията, подобрявайки вътрешната координация и комуникация.
С приетото днес предложение дейностите в ресор "Икономика, общинска собственост, европейска интеграция, хуманитарни дейности и дигитализация”, изпълнявани от заместник - кмета Стефан Кръстев, ще бъдат разпределени в два отделни ресора- "Икономика, европейска интеграция и дигитализация" и "Хуманитарни дейности и общинска собственост". В третия ресор "Строителство, устройство на територията и сигурността", представляван от заместник - кмета Мирослав Стоицев, няма да има реорганизации.
Предстоят промени и в досегашната численост на още три отдела на общинската администрация. Сред тях е "Гражданска регистрация", където щатната бройка ще бъде увеличена с още две. Една допълнителна щатна бройка ще бъде осигурена и в отделите "Местни данъци и такси" и "Счетоводство".