Английският певец Лий Райън от група „Blue“ ще участва в церемонията по връчване на наградата „Полет в изкуството“. Това съобщиха пред медии организаторите от фондация „Стоян Камбарев“ в националния пресклуб на БТА в София.
Събитието ще се състои на 24 април в „Джой стейшън“, а Райън ще е сред специалните гости. Той е личен приятел на Гари Стреч, който е част от международното жури на филмовата награда на фондацията „355“, коментира председателят на управителния съвет на „Стоян Камбарев“ Деси Тенекеджиева.
„Ние се запознахме преди година с него във връзка с филма „The Wheels Of Heaven“. Той се съгласи с огромно удоволствие“, допълни тя.
В церемонията ще участват и петимата артисти, номинирани за „Полет в изкуството“ – художникът Думисани Карамански, актрисата Елеонора Иванова, поетесата Лилия Йовнова, актьорът Петър Байков и музикантът Стоян Караиванов, както и финалистите за филмовата награда „355“ – Виктория Павлова, Мартина Троанска и Румен Русев.
Освен това в събитието ще се включат още Елица Тодорова, Жаклин Таракчи, квартет „Либертанго“ и др.
„За всеки един млад артист, независимо в коя сфера на изкуството, е изключително трудно да постигне своята реализация. С помощта на фондацията това сякаш става лесно, защото освен наградата, която получава съответният артист, когато е отличен, фондацията застава плътно зад гърба на всеки един“, коментира Мария Славова, която е носител на наградата „Полет в изкуството“ от 2017 г. и също ще участва в церемонията на 24 април.
Водещ на събитието ще е Ники Кънчев.