STEM проект на тема COVID-19 на ученици от Търговище е поместен в книга. Публикацията на шестокласниците от Първо Основно училище „Христо Ботев“ Кирил Киров и Никита Кирилов е включена в четвъртото издание на книгата „STEM ученически проекти“, чиито автори са ученици от цяла България, съобщиха от ръководството на училището. STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) е обучение чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката.
Според екипа на учебното заведение през последните години в родното образование значителен интерес предизвиква STEM концепцията. Много учебни заведения в страната, сред които и Първо ОУ, изпълняват дейности, посветени на иновативни STEM практики.  
Сред иновациите в областта на природните и инженерните науки, технологиите и математиката се откроява идеята на Кирил и Никита. Те разработват интригуващ проект под ръководството на старши учителs по Информационни технологии Милева. Разчитайки на нейния опит, оригинални идеи и професионални компетентности, двамата ученици разгръщат творческия си потенциал. 
В презентационната част те споделят: „Казват, че за да победиш неприятеля си, първо е нужно добре да го опознаеш, защото най-силният враг е непознатият и подцененият! И така решихме да разгадаем кой е COVID-19. Кои са неговите слаби места? Как можем да спечелим битката с вирусите? Разучихме ги внимателно и събрахме информацията за тях в сайт, който създадохме. В него, чрез забавни игри, симулации и експерименти, показваме нагледно на връстниците си, че един от начините да защитим себе си и близките си хора от вирусите е като носим предпазни маски, които ограничават разпространението на заразата“- пишат шестокласниците. 
Книгата съдържа проекти на ученици, които са победители в училище в VI Национален конкурс за STEM науки в България „Търси се кой е SUPER STEM в твоето училище!“. В надпреварата през 2022 г. са се включили близо 1300 участници. 
Интердисциплинарното мислене и любопитството на младите хора в областта на STEM науките е резултат от тяхната лична активност и целеустременост към знанието. Принос за постиженията им имат насърчаването и подкрепата на учителите, както и на родителската общност, допълва преподавателят в училището Галина Станчева.