Смъртта на жената от Долна Оряховица вероятно е причинена от кучета, отглеждани в частен имот, съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура във Велико Търново, под чието наблюдение се води разследването. Досъдебното производство е образувано в Районното управление на МВР в Горна Оряховица. 
Сигналът за откритото безжизнено тяло на жената е изпратен около 8:00 часа на телефон 112 от съседи. Тялото й е намерено сутринта на черен път в покрайнините на града, като при първоначалния оглед са констатирани следи от разкъсни рани, вероятно причинени от животни.
Данните към момента сочат, че с голяма степен на вероятност нараняванията по тялото на починалата жена са били причинени от кучета, отглеждани в частен имот, който се е намирал до нейното жилище. В него са установени три кучета, които към момента са под постоянен полицейски надзор, като е констатирано, че имат зацапвания от червена течност. Извършват се активни действия по залавянето на четвърто куче, отглеждано в имота с останалите три. Районът на имота, в който са пребивавали кучетата, е отцепен от полицията.  
Жената е работила от година като санитар в Многопрофилната болница за активно лечение “Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, потвърдиха от лечебното заведение. Днес сутринта тя е отивала към работното си място, посочиха от Областната дирекция на полицията във Велико Търново. Действията по разследването продължават.