Форум за професионална ориентация „Какъв да стана, когато порасна?" ще се състои днес в София. Това съобщиха от фондация "ЗА добрите примери в бизнеса", които, заедно със Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ), организират събитието. То се провежда с подкрепата на Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) и Агенцията по заетостта. Форумът, който ще се проведе между 10:00 и 18:00 часа в „София Ринг мол", е насочен към ученици от 7 до 12 клас, както и към техните родители и учители и всички, които търсят ново начало и нова професия.
Професиите ще бъдат представени от жени от различни бизнес области. Целта на събитието е да запознае аудиторията с различни професии, упражнявани от жени, но не само за жени, с техните особености, необходими знания и умения за практикуването им и възможностите за реализация; да ориентира младите хора в личния им избор за развитие и да ги мотивира да се реализират успешно в България.
На пресконференция в Националния пресклуб на БТА в София на 15 март Гена Събева, председател на фондация "ЗА добрите примери в бизнеса", съобщи, че ще има минимум 20 щанда на професии, не на фирми и компании. Сред тях са предприемач, търговец, учител, социален предприемач, електроинженер, коуч, масажист, музикант, банкер.   
На всеки щанд ще има брошура, в която ще е обяснено какво представлява професията - за кого е, какви предмети харесваш в училище, за да се ориентираш дали е за теб или не, какво е бъдещето на професията, какво заплащане можеш да очакваш от нея, за кого не е професията, посочи Гена Събева.