Четирима души са задържани и един е издирен по време на вчерашната специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността в Русе и областта. Проверени са 259 души и 193 превозни средства. Три са съставените предупредителни протоколи по ЗМВР. Инспектирани са 6 пункта за черни и цветни метали, 9 заложни къщи, 5 автоморги, сервизи и депа, 12 питейни и увеселителни заведения и 15 търговски обекти. Регистрирани са 7 престъпления. Образувани са 2 досъдебни и едно бързо производство. Данните са към 14 часа, днес ще излезе обобщена информация.
Задържан е 19-годишен младеж от Русе, автор на множество кражби от жилищни блокове на различни места в града на 15 и 16 март. Установен и 49-годишен русенец, успял да открадне стоки за близо 500 лева от известна търговска верига от 13 до 22 февруари. Заловен и 32-годишен русенец, издирван за кражба на две рекламни пана, покривало и допълнителната дунапренена покривка на скочище за висок скок от Градския стадион на стойност 7 хиляди лева. Вещите са открити и ще бъдат върнати на стадиона.
Хванато е малолетно момче от Бъзовец, което в сряда влязло през отворен прозорец в къща в селото и откраднало златни накити за 1500 лева - 2 пръстена,  синджирче и гривна. 
В два имота в Долна Студена са открити незаконно отсечени дърва за огрев. В Обретеник пък са намерени 280 литра нелегален алкохол. Разкрита е и извършената вчера кражбата на 60 лева на 13-годишна ученичка от класна стая в Бяла. Оказало се, че от парите се изкушила 14-годишно момиче, парите са върнати на ограбеното дете.