С близо 1 млн. лв. са се увеличили безналичните плащания на данъци и осигуровки чрез ПОС терминалите в офиса на Националната агенция за приходите (НАП) в Хасково от началото на годината досега спрямо същия период на 2022 г. Това съобщават от приходната агенция и уточняват, че заради засиления интерес на гражданите и бизнеса към внасянето на дължими суми по този начин устройствата за безтаксово плащане в офиса са вече десет.
От началото на годината до момента чрез ПОС в НАП - Хасково са постъпили почти 3,1 млн. лв. дължими данъци и осигуровки. За същия период на миналата година техният размер е бил около 2,3 млн. лв. 
От данъчната администрация поясняват още, че плащането чрез ПОС терминал е особено ефективно при издължаването на здравни осигуровки с цел спешно възстановяване на здравни права или когато на лицето му е необходимо удостоверение, че няма неплатени стари задължения. Удобно и актуално е в момента и за родителите, които искат да ползват данъчните облекчения за деца, но имат неплатени задължения към държавата.
Безналичните плащания с банкови карти чрез ПОС бяха въведени в офиса на НАП-Хасково през 2019 година. За миналата година чрез терминалите в държавната хазна са постъпили 14,5 млн. лева.