Не е предвидено видеонаблюдение при броене на гласовете в бюлетините в подвижните избирателни секции в Силистренска област, както и в секциите в МБАЛ, в старческите домове и в селата Главан, Майор Ценович, Поп Кралево и Сърпово. На всички останали ще бъдат раздадени комплекти за видеонаблюдение. Това стана ясно по време на среща при областния управител, с участието на представители на институции, общини и ръководството на Районната избирателна комисия (РИК).
На 26 март ще бъдат проведени обученията на ръководставата на секционните избирателни комисии (СИК) в област Силистра във връзка с предстоящите парламентарни избори на 2 април. 
Необходимо е общините да осигурят мултимедийни устройства за визуализация. Препоръката е участниците в обученията да са запознати предварително с методиката, за да се постави ударение само на най-важните моменти. В някои от общините – Силистра, Тутракан, Главиница, обученията ще бъдат извършени от представители на „Информационно обслужване“.
На срещата стана ясно, че от „Пожарна безопасност и защита на населението“ вече са проверили половината от секциите и не са установени проблеми. 
От Регионалната здравна инспекция препоръчват проветряване на секциите, както и наличие на дезинфектанти и маски. 
В 20-ти Многомандатен избирателен район - Силистра листи са регистрирали 21 партии и коалиции. Те са издигнали общо 99 кандидати за народни представители. На 2 април право да отидат до урните имат 114 550 жители на областта. Те могат да направят това в 221 секции.