Световният ден на поезията ще бъде отбелязан за 16-и път в Бургас под егидата на областния управител на областта със събитие в "Кафене с автограф" към Дом на писателя, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Областният управител проф. д.н. Мария Нейкова ще открие бургаското издание на празника, което се организира от читалище „Любен Каравелов 1940“ и Бургаска писателска общност със съдействието на Община Бургас и в партньорството с Бургаския държавен куклен театър.
В вечерта по традиция ще участват поети от всички поколения, както и почитатели на поезията. Те могат да се включат и в анонимен блиц-конкурс за написване на творба по зададена в момента тема, който ще завърши с награди-изненади, се допълва в съобщението. В честването ще участват и актьори от Държавен куклен театър - Бургас и Театрална формация "Усмивка" с ръководител Румяна Кралева, които на 21 март празнуват и Международния ден на кукления театър. 
Световният ден на поезията се чества от 1999 г. по инициатива на ЮНЕСКО под девиза "за всеки жив читател и всеки жив поет". Целта му е да популяризира четенето, писането и публикуването на поезия, както и да допринесе за признание и на националните, регионални и интернационални организации за поезия.