Община Стара Загора обявява конкурс за най-добре поддържано междублоково пространство. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. В него чрез снимки жителите на общината ще покажат красиви градинки около домовете или работните си места. Желаещите да се включат могат да го направят до 25 май като изпратят снимки, адрес и телефон за връзка  на електронен адрес [email protected].
Получените фотоси ще бъдат публикувани в официалната страница на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ във фейсбук, където ще очакват подкрепа до края на месец май. Победителите ще получат своите награди на 5 юни, когато е Световният ден на околната среда.
Община Стара Загора организира пролетна кампания по почистване и озеленяване на междублокови пространства „Заедно за една по-чиста Стара Загора“. Инициативата ще се състои на 25 март, когато църквата почита празника Благовещение. Желание за участие са изявили от учебни заведения и фирми, домоуправители и жители на селата. През тази седмица по реда на записване, ще бъдат предоставени ръкавици, чували, растителност, ще бъдат съобщени и местата, където ще трябва да се оставят отпадъците, за да бъдат извозени.