Четиринайсет пострадали мигранти са настанени в столични болници. Това съобщиха за БТА от Центъра за спешна медицинска помощ - София. Пострадалите имат травми на гръден кош, глава и крайници. Четирима са настанени в болница „Св.Анна“, четирима – в „Пирогов“ и шестима – в „Царица Йоанна – ИСУЛ“.
Един от мигрантите е починал. Шофьорът е бил сърбин, допълниха от Центъра. Всички мигранти са мъже, на възраст 25-30 години.
Сигнал за обърнато превозно средство в Алдомировското блато е постъпил в 23:59 часа, като на място са изпратени шест линейки.
Лека кола с 16 мигранти се обърна, а при инцидента един от тях загина, съобщиха по-рано днес от МВР. Инцидентът е станал снощи малко преди полунощ, близо до с. Алдомировци. Автомобилът с чужда регистрация и с водач чужденец бил преследван от полицията. Шофьорът не спрял на полицейския сигнал и започнала гонка. Така, колата се ударила в бетонна бализа и се обърнала. Това е причината единият от пътувалите в нея да загине на място. Другите са откарани в болница.