“Шенген е огромна възможност за Русе. Дава възможност за повече бизнес, повече инвестиции, повече търговия”.

Това заяви кандидатът за народен представител Мартин Димитров. Той е водач на листата на коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” за 19 МИР. Димитров говори по време на среща с Елисавета Белобрадова в Русе.

Белобрадова е кандидат за парламента от коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България”, но в 25 МИР София.

“Хората си представят Шенген като част от правосъдната реформа, представят си го като граница. А Шенген е огромна възможност, огромен бизнес. Румъния е на един хвърлей място от Русе, а камионите, които искат да минат границата, чакат един или два дена. Ако сме в Шенген това ще се промени - няма да има чакане. Ще има много повече внос и износ, много повече търговия, много фирми ще дойдат тук. Тоест Шенген има двоен ефект за райони като Русе”, коментира Димитров.

Той добави, че само редовното правителство може да вкара България в Шенген. “В международен план на ГЕРБ никой вече не вярва. Те загубиха авторитет и затова и не влезнаха в Шенген през всичките тези години. А служебният кабинет няма инструментите, няма тежестта да направи нещо такова. Служебният кабинет е от ден до пладне - всеки чака да падне утре. За да влезеш в Шенген трябва да поемеш ангажименти за изпълнение на критерии”, обясни икономистът.

“При кабинет на “Продължаваме Промяната - Демократична България” още тази година можем да влезем в Шенген. Това трябва да ни е водеща цел. Влизане в Шенген ще донесе развитие на икономиката, ще донесе работни места”, завърши Димитров.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!