Хоров концерт и Брамсова вечер - това предлага днес програмата на международния фестивал "Мартенски музикални дни" в Русе, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 
Всички русенски хорове ще изнесат от 18:00 часа днес в зала "Филхармония" концерт. В него ще участват детски хор "Дунавски вълни" при Общинския детски център за култура и изкуство с диригент Весела Тодорова, детски младежки хор "Св. Георги Победоносец" при Общинския младежки дом с диригент Мина Влайкова, академичен хор "Сексагинта Приста" при Русенския университет с диригент Пламен Георгиев, хор "Дунавски звуци" при читалище "Ангел Кънчев 1901" с диригент Стелияна Димитрова-Хернани и смесен хор "Проф. Васил Арнаудов" с диригент Свилен Димитров.
Те ще представят творби от български и европейски композитори. На финала ще прозвучи и "Меса на децата" от английския композитор Джон Рутър.
Вторият концерт тази вечер ще се състои от 19:00 часа в Доходното здание в Русе. Пианистът Алексей Гринюк и челистът Леонард Елшенбройх ще представят Брамсова вечер. Двамата музиканти участват за първи път на "Мартенски музикални дни".
В програмата са включени Първата виолончелова соната, Четирите сериозни песни, Скерцото за цигилка и пиано и Втората соната за виолончело.