Безплатни консултации за туберкулоза ще се проведат в Плевен в дните от 20-и до 24 март. Това съобщи д-р Илиян Минчев, директор на Регионалната здравна инспекция в Плевен. Поводът е отбелязването на Световния ден за борба с туберкулозата, който е на 24 март. 
Консултациите се провеждат в рамките на кампанията "Седмица на отворените врати" и са част от изпълнението на целите в Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021-2025 г. На желаещите ще се извърши скрининг на риска от туберкулоза чрез анкета, консултации и при съмнение за заболяването - прегледи и допълнителни изследвания.
За БТА д-р Минчев коментира, че за съжаление, туберкулозата не е напълно изчезнала като заболяване. Текущо в област Плевен се появяват единични случаи. 
Консултациите в Седмицата на отворените врати ще се проведат в Отделението за диспансерно наблюдение на болни с пневмофтизиатрични заболявания от 9:00 -12:00 ч. И миналата година бяха проведени кампании с възможност за безплатни прегледи в Плевен.