Ако главният прокурор е обект на заплаха, той има всички средства в ръцете си, за да се справи с тази заплаха. Това заяви в предаването „Здравей, България“ по NOVA служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той коментира изнесените вчера от прокуратурата данни за открит списък на имена на магистрати, обект на заплаха. Списъкът е открит при претърсване на имоти на обвиняеми за участие в престъпна група, уличена в множество престъпления. От откритите записи на разговори се разбира, че се събират пари за отстраняването на висш полицейски служител, както и че има неограничен финансов ресурс за отстраняване на главния прокурор. 
Разбрах за тази операция накрая, когато се поиска съдействие от органите на МВР, не мога да преценя доколко информацията, която се изнесе вчера е коректна, каза още Демерджиев. 
Ако се говори, че има завладяна държава, аз твърдя, че МВР не е завладяно и че не му казват отвън какво да прави. Не мога да си представя как някой може да завладее прокуратурата, коментира още министърът. Главният прокурор има всички инструменти да защити държавата и правовия ред. Не мога да си представя главният прокурор в ролята на жертва, добави Иван Демерджиев. 
Когато има информация, че някой полицейски служител, бил той и бивш, има съмнение, че е замесен в нещо, тази цялата информация се проверява, каза министърът. 
Демерджиев коментира и операциите на МВР, свързани с предстоящите избори на 2 април. Изключително изобретателни станаха хората, които искат да купуват гласове, каза той и разказа, че на много места в големи работни колективи се организира вот за определена преференция. Случва се на много места, където има повече работници и служители, да се прави опит тези хора да бъдат привлечени, за да бъдат регистрирани в определен район по настоящ адрес и да се получат необходимите преференции. Раздават се купони за храна, ваучери, карти за фитнес зали, добави Демерджиев. Лихварите, по думите му, също са се включили активно. Всички хора от контингента, който през годините е участвал в манипулацията на изборите, се следят отблизо, каза вътрешният министър.