Каналът за деца в предучилищна възраст Cartoonito стартира официално на 18 март в Европа, Близкия  Изток и Африка, съобщават от „Уорнър“ (България).
В България Cartoonito замества канала Boomerang. Ребрандирането е част от глобалната стратегия на Warner Bros. Discovery. Тяхната цел е да унифицират имената на каналите по отношение на наличната в тях програма. 
Телевизионният канал е посветен на деца от 2 до 6 години, техните родители и настойници. 
„Горда съм, че в годината, в която празнуваме сто години Warner Bros., показваме колко много се грижим за най-малките зрители, като въвеждаме марката за деца в предучилищна възраст Cartoonito в региона на EMEA“, казва Ванеса Брукман, старши вицепрезидент, Kids & Family EMEA за Warner Bros.
„Cartoonito набляга на ценности като индивидуалност и оригиналност и предлага безопасно пространство, където децата и техните семейства могат да се смеят и учат заедно с любимите си герои. Ние сме развълнувани да им представим ново поколение в нашата разнообразна гама от оригинални поредици и да ги приветстваме в света на емблематичните герои на Warner Bros. Discovery. Специално за децата в предучилищна възраст сме подготвили и нови адаптации на любими на феновете франчайзи, като Batwheels и „Бъгс Бъни строители“, допълва тя.
/ДД