Общините ще осигурят параваните за гласуване с хартиени бюлетини, стана известно от думите на говорителя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева на брифинг за медиите днес. 
Параваните за гласуване с хартиени бюлетини трябва да се осигурят по същия начин, по който се осигуряваха кабините за гласуване – а именно от общините, заяви тя и добави, че е възложено на тях. Всяка община ще прецени какъв вид и размер паравани ще осигури на секционните избирателни комисии, обясни Матева. 
Тя припомни, че Министерският съвет е отхвърлил решението на ЦИК параваните да бъдат изготвени централизирано, за да бъдат еднакви по вид и размер. 
Днес в 14:00 часа Министерството на електронното управление ще покаже на ЦИК устройствата за видеонаблюдение на изборите, посочи Матева и добави, че след това ще опишат на СИК как да действат при преброяване на бюлетините и установяване на резултата, така че това да бъде заснето и излъчено в реално време. 
Матева каза, че днес ЦИК е приела първата част на методическите указания за работа на СИК, която обхваща деня преди изборите и изборния ден, а втората част - за отчитането на резултатите от СИК, ще бъде приета до ден-два. Първите обучения на членовете на СИК започват в средата на другата седмица, добави тя.