Дирекция "Бюро по труда" - Сливен организира информационна среща на тема "Да работиш (Е) яко" по проект "Започвам работа", изпълняван от Агенцията по заетостта по програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027. Това съобщиха от трудовата борса в областния град.
Срещата ще се състои на 27 март от 9:00 до 12:00 часа в сградата на дирекцията. Поканени са неактивни граждани – неработещи, неучещи и нерегистрирани в Бюрото по труда. Участниците ще се запознаят с дейността и услугите на институцията, както и с проекта "Започвам работа", основната цел на който е осигуряване на мерки, свързани с интеграцията на пазара на труда на неактивни лица с акцент върху лица в неравностойно положение.
По данни на националната статистика безработицата в Сливенско намалява с близо 4 на сто през четвъртото тримесечие на 2022 г. на годишна база. През месец януари 2023 г. се отчита характерното за началото на годината увеличение на регистрираните безработни - в края на месеца те са 5153, със 190 души (с 3,8 на сто) повече от безработните в края на месец декември 2022 г., посочват от Бюрото по труда.
Интересна и полезна информация за политиките на сближаване на ЕС може да намерите в специалната страница на БТА "Европа в България: Общо бъдеще".