Община Мездра осигури работа на безработни младежи по проект за младежка заетост, съобщиха от институцията. Единадесетте човека на възраст до 29 години ще бъдат ангажирани на пълен работен ден, в продължение на пет месеца, с възнаграждение от 780 лева.
Четирима са наети в Общинско предприятие „Чистота“, а останалите седем ще подпомагат дейността на кметствата в Брусен, Моравица, Ослен Криводол и Лик.
Това става възможно след одобреното предложение на Община Мездра по проект „Нови възможности за младежка заетост”, който се реализира по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост, уточняват от общината. 
За БТА Елена Нанова, началник отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ в Община Мездра обясни, че това е нова програма, по която назначават младежи за първи път. По думите й през последните години около 30 млади хора, част от тях с увреждания, са били наеми от Общината по различни програми към Агенцията по заетостта. С настоящият проект се продължава политиката на общината в сферата на трудовата заетост за разкриване на нови работни места чрез кандидатстване по различни програми и мерки за заетост, категорични са от местната администрация.