Дуото Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт, което стои зад очаровалия Холивуд нестандартен и на моменти озадачаващ абсурдистки филм "Всичко навсякъде наведнъж", спечели "Оскар" за най-добър режисьор, съобщават световните осведомителни агенции.
Това е първата награда на американската Академия за кинематографично изкуство и наука за двамата режисьори, които се сприятеляват в колежа и са известни професионално като Даниълс.
Двойката успява да разчупи филмовите измерения с "Всичко навсякъде наведнъж", който разказва хаотичната история на стресирана собственичка на пералня, нейното все по-отдалечаващо се семейство и старомодна данъчна одиторка в множество измерения. В една от вселените има хора с хот-дог вместо пръсти. В друга майка и дъщеря разговарят като скали. Въртящи се пластмасови очички и гигантски бейгъл също играят важна роля.
Героите се борят с различни сценарии в сцени, вдъхновени от кунг-фу филмите, като съдбата на мултивселената зависи от техните действия.
Куан и Шайнерт казват, че са искали да изненадат публиката, като разкажат историята на американско семейство от китайски произход и накарат хората да се замислят за съвременния живот с привидно безкрайни информация и избор.
Предишният проект на двойката "Swiss Army Man" от 2016 г. също е неортодоксален. Във филма участва британският актьор Даниъл Радклиф, прочул се с ролята на Хари Потър във филмовата поредица по романите на Дж. К. Роулинг. 
Преди да започнат филмовата си кариера, Куан и Шайнерт, и двамата на 35-години, са режисирали музикални клипове за изпълнители, сред които диджей Снейк и Джак Джонсън.  
На 95-ата церемония за наградите "Оскар" в театър "Долби" в Лос Анджелис Даниълс надделяха над Мартин Макдона за "Баншите от Инишерин", Стивън Спилбърг за "Семейство Фейбълман", Тод Фийлд за "Тар" и Рубен Йостлунд за "Идиотският триъгълник".