Туристи от Трънското туристическо дружество работят активно по почистване на трасетата за предстоящото второ състезание по планинско бягане "Трън Ултра Рън”, съобщиха от организацията.
Перфектно почистени от храсти, паднали дървета и клони са участъкът на стръмното спускане малко преди финала на маршрута "През двата върха”, с дължина 13 км, както и терена за спускането от връх Стража към с. Лялинци и изкачването към връх Любаш. Почистват се и пътеките по 24-километровото трасе на „Четири върха трейл“.
Състезанието ще се проведе на 13 май.  Участниците могат до избират между четири трасета. Запазени са трите маршрута от миналогодишното първо издание на маратона и е добавен четвърти с дължина 8 км и денивелация 560 метра. Той е най-къс и е наречен "Бягане до върха". Средните трасета са "През двата върха" - 13 км, и "Четири върха Трейл" - 24 км. Най-голямо предизвикателство остава маршрутът "Десет върха Ултра" – с дължина 54 км и денивелация +3400 метра.
Записването за „Трън Ултра Рън“ става само чрез онлайн регистрация. До края на февруари приключиха ранните записвания. За участие се допускат състезатели, навършили 14-годишна възраст към 13 май 2023 година. Всички бегачи между 14 и 18 години ще трябва да пристигнат на „Трън Ултра Рън“ с един от родителите си, или с настойник.
Състезанието е организирано с подкрепата на Община Трън.