Гранични полицаи предотвратиха опит за незаконен износ на голямо количество акцизни стоки на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин“. Това съобщиха от пресцентъра на Гранична полиция.
Тази сутрин на изходното трасе на ГКПП "Видин" при "Дунав мост 2" граничен полицай е селектирал за проверка товарен автомобил с българска  регистрация. Камионът е пътувал за Великобритания, уточняват в съобщението. По искане на служителите на Гранична полиция на превозното средство е извършена митническа проверка. В товарното помещение, укрити сред кашони с мебели, са установени голямо количество акцизни стоки - 52 мастербокса (26 390 кутии) цигари от различни марки. Работата по случая продължава, уточняват в съобщението.
От началото на годината до днес граничари и митничари на този граничен пункт са задържали в общо седем случая голямо количество цигари, облепени с български и турски акцизен бандерол, показва справка на БТА в сайта на Агенция "Митници". Общото количество на задържани цигари е над 32 690 кутии. Във всичките случаи цигарите са  били укрити в  моторните превозни средства, в конструктивни кухини на автомобилите, купето и в багажа на пътуващите, в кутии от сухи пасти, в табуретки и детски матрак, сред превозваната стока. По всичките случаи са съставени актове за установяване на административно нарушение.