Академия и Театър "Драмеди" представят Playback спектакъла "Драматургът: Живот" в читалище "Николай Хайтов" в София, съобщиха от театъра.
Представлението ще бъде представено на 14 март 2023 година от 19:00ч. Зрителите ще станат свидетели на интерактивно импровизационно представление, в което млади актьори ще изиграят личните истории на публиката, веднага след като бъдат разказани, без да са репетирани, като разчитат само на собствения си творчески апарат и на подкрепата на екипа на сцената, посочиха организаторите. 
Диригент на представлението ще бъде Цвета Балийска, музикант - Мария Матрачийска, актьорите са Емона Соколова, Раяна Михайлова, Авенир Михайлов, София Болашъкова.
Участниците в Академия "Драмеди" са обучавани в Playback театър от Playback театър "Тук и сега" - първата българска професионална компания, член на International Playback Theatre Network, съобщиха от "Драмеди". Театърът е основан през януари 2013 г. от Цвета Балийска - актриса, психодраматист, режисьор и акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA). 
Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно - диалогът, изиграването, музиката, осъществява се от диригент, музикант, актьори. 
 
/АКМ