Петима души бяха задържани в Мексико по случая с отвличането на четирима американци и убийството на двама от тях в граничния мексикански щат Тамаулипас, съобщи днес главният прокурор на Мексико, цитиран от Ройтерс.
Двама американци и една мексиканка бяха убити, след като въоръжени мъже открили огън срещу кола с четирима американски граждани малко след пристигането им в град Матаморос на 3 март.
Мексикански служители откриха в понеделник четиримата американци в покрайнините на града, но само двама от тях все още са били живи. Мъж, охраняващ отвлечените, е бил арестуван на мястото. 
В четвъртък следобед мексикански служители са предали телата на двамата убити американци, идентифицирани като Шаид Удуърд и Зиндъл Браун, на американски служители.
Правоприлагащите органи в Мексико разследват възможността членове на наркокартел да са отвлекли четиримата чужденци, защото са си помислили, че искат да им "навлязат в територията".
Предполагаеми членове на въпросния наркокартел предадоха в четвъртък извършителите на престъплението на властите в знак на своеобразно извинение за отвличането на четиримата американци, припомня Ройтерс.