Заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова, заедно с Росица Иванова, началник на Регионално управление по образованието – София област и експерти от Министерство на образованието и науката посетиха профилирана гимназия „Константин Фотинов“, съобщиха за БТА от пресцентъра на Община Самоков.
Зам. министър Гайдарова посети и остави поздравителни грамоти от министъра на образованието и науката е и електронни книги за момичетата от отбора по баскетбол, които спечелиха Световното ученическо първенство през май 2022 година, както и да разгледат СТЕМ центъра към училището, допълниха от Общината за посещението на гостите.
„Въпреки че го правим със закъснение, смятам че този успех заслужава да бъде отбелязан и адмириран. Радвам се, че виждам, че тук училището има подкрепа в лицето на Общината и на Регионално управление на образованието и се надявам, че ще продължите да надграждате успехите си”, е казала в словото си зам.-министър Гайдарова, съобщиха от Община Самоков за БТА.
Зам. министър Гайдарова, Росица Иванова, кметът на община Самоков Владимир Георгиев посетиха и Основно училище „Митрополит Авксентий Велешки“, където се проведе кръгла маса и изложба с експонати по случай 225 години от рождението на патрона, каза пред БТА Анна Манова, учител по български език и литература в училището.