Един човек е задържан, а 495 души и 340 моторни превозни средства са проверени при мащабна полицейска акция в област Габрово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово.  
По данни на МВР, освен граждани и автомобили, са проверени четири лица с криминални прояви, шест сборища на криминално проявени лица, четири заложни къщи и 25 търговски обекта. Органите на място са съставили 42 акта за установяване на административни нарушения и са наложени 30 глоби с фиш. При акцията са регистрирани 15 престъпления, като 12 от тях са разкрити. 
Мащабната полицейска операция, проведена днес на територията на област Габрово, е част от превантивните мерки за противодействие на конвенционалната престъпност, гарантиране на обществения ред, ограничаване на престъпленията срещу личността и собствеността, превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.
На мястото на контролно-пропускателен пункт при квартал „Балабанца“, град Севлиево, по-рано днес бе даден брифинг от комисар Хайтов, началник на отдел „Охранителна полиция“ на ОД на МВР Габрово, който заяви, че към момента няма открити нарушения, касаещи предстоящите парламентарни избори. Той обясни, че мястото на брифинга е избрано поради причината, че е едно от рисковите в общината и пътищата от селски характер улесняват незабележимото преминаване на лица, извършили престъпление. 
Операцията е част от мащабни действия на Министерството на вътрешните работи в цялата страна. Заедно със служителите на МВР, в операцията са участвали и проверяващи от Националната агенция за приходите, Държавното горско стопанство, Агенция „Митници“ и Българската агенция по безопасност на храните, допълниха от пресцентъра на ОД на МВР.