Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви, че вярва на отбора си на пресконференцията преди домакинството на Ботев (Враца) утре.
"Мисля, че имаме огромен потенциал. Футболистите ни са млади, тепърва започват да трупат футболно самочувствие. Имат проблеми, които са решими. Този отбор на Левски, дори без трансфери, в следващите две години може да бъде в борбата за титлата. Разбира се, ако направим трансфери, трябва да вземен заместници, но и сега във всички важни мачове показахме ниво. Мисля, че в последните години български отбор не е надигравал така тим от нивото на ПАОК. Да, отпаднахме след това от Европа, но по стечение на обстоятелствата, а не защото бяхме слаби. Привръжениците ни следват. Дори при серията от мачове без победа, стадион "Герена" и този в Пазадржик са пълни с наши фенове" бе основното послание на специалиста.
"Иска ми се победата над Хебър да е повлияла добре, но в крайна сметка надали този критерий трябва да е някакво голямо стъпало за Левски. Играчите ще имат утре възможността пред нашите привърженици да покажат добро ниво. Имахме тотално преимущество над Хебър и спечелихме. Не мога да кажа, че не съм доволен от ритъма и динамиката в Пазарджик. Основното е отборът всеки мач да играе по-добре и по-добре и да побеждава", започна Стоилов.  
"С изключение на Асен Митков нямаме играчи, които да имат сериозни травми.  Утре сутринта имаме тренировка, след която ще определим групата за мача. На този етап нямаме големи проблеми. Аз съм човекът, който определя кой да изпълни дузпа. Естествено под никаква форма след това не виня футболистите. Това му е задачата на Рикардиньо - да вкарва голове. Утре по време на мача ще определим кой ще бъде изпълнителят, ако се наложи", добави той.
"Тренираме всеки ден да ставаме по-добри. Ако се натрупат поредица победи, нормално е футболното самочувствие на играчите да се увеличи и оттам да дойде по-голямата увереност. Другото важно нещо е да създаваме положения. Най-важното за нас е да работим и да играем с нужното ниво, за да може да радваме хората", каза треньорът.
"Играчите трябва да се абстрахират от обстановката и да играят по най-добрия начин. Те също са живи същества и следят медии и социални мрежи. Дори да не продадем един билет, знаете, че имаме 6000 продадени карти. Минимум 6 000 човека ще има утре на мача, няма причина играчите да мислят за други неща, освен за победа и хубава игра", каза още Стоилов.
"Можем да кажем само суперлативи за отбора на Ботев Враца. Имаха успешни мачове срещу ЦСКА 1948, Славия, затрудниха Локомотив Пловдив като гост. Враца направи сериозно израстване. Държа моите футболисти да бъдат изключително концентрирани. Да не си вкарват в главите, че има лесни мачове, защото това може да създаде проблеми", надява се той."Моята истина я казах още в Дубай. Имахме предложения за футболисти, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. Неофициално имахме оферта за наш футболист около 2,5 милиона евро. Прецени се, че не трябва да се продават, като причината е може би, че се чакаше сделката за продаването на клуба. Тогава щеше да има сериозни инвестиции и нямаше да сме зависими от тези пари. Казвам, че имаше оферти горе-долу за 6 милиона, може да са 5 200 000. Това е истината, можем да я потвърдим с документи. Не бягам от отговорност, от решения. Не съм лъгал никога за Левски и ще бъде така. Най-лесно ми е да си почивам. 13 тодини бях далеч от Левски, заради интриги и псевдо собственици. Най-вероятно във вторник няма да присъствам на пресконференцията", каза още Станимир Стоилов.
"Докато феновете са на стадиона, единствено ще участвам в работата за спасението на Левски и в спортно-техническата част. Каквото не ми харесва, съм го казал на когото трябва, не си мислете че го казвам само на вас. Спортно-технически никога не съм имал проблеми, защото решенията са единни. От финанси не разбирам много, моята работа е да развия футболен бизнес. Преди футболистите ни струваха 0 лева, а сега спорим дали има оферти за 5 или 7 милиона. Когато дойдох, имаше една закъсняла повиквателна за националния отбор, а сега имаме трима национали на България и още трима чужденци, без да броим младежи и юноши. Моята работа е да изработвам бюджета на клуба. За НАП се надявам спонсорът Palms Bet да си изпълни ангажиментите, както и да се изплащат редовно заплатите на футболистите", каза още Стоилов.