Отборът на Ню Орлиънс Пеликанс обяви, че Зайън Уилямсън ще бъде извън игра за още поне две седмици. Клубът от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) следи възстановяването на играча след разтежението на сухожилие на десния крак, получено преди повече от два месеца.
„Следващите прегледи ще бъдат направени след около две седмици“, обявиха от Пеликанс, а след този период за тима ще остават около 10 мача от редовния сезон в НБА.
Ню Орлиънс записа 8 победи и 20 поражения от контузията на Уилямсън на 2 януари, а сега трябва да изиграе още поне седем мача без баскетболиста, който записа средно 26 точки и 7 борби в 29 мача този сезон.
„Първите ми мисли бяха за Зайън, тъй като е трудно да се справяш с подобен под контузия. Той работи много сериозно, за да се върне на терена, а проблемът се възобнови“, каза треньорът на Пеликанс Уили Грийн.
Зайън Уилямсън, който бе селектиран под номер 1 в драфта на НБА през 2019 година, пропусна целия сезон 2021/2022 заради контузия на крака и по-голяма част от дебютния си сезон заради травма на коляното. Той е изиграл общо 114 мача от 292 в редовния сезон на НБА, откакто стана професионалист, но нито един за Ню Орлиънс от осемте, които тимът направи в плейофите.
През миналото лято Уилямсън поднови договора си с отбора.