Три номинации за „Златен кукерикон“ донесе на русенския драматичен театър „Сава Огнянов“ постановката „Лилиом Легенда за любовта“ от Ференц Молнар. Престижната национална награда се връчва от Сатиричния театър за достижения в хумора и сатирата в българския театър.
В категория „Млада надежда“ претендентите са Ивана Керанова за ролята на Мария в постановката „Лилиом Легенда за любовта“ от Ференц Молнар (ДТ „Сава Огнянов“, Русе), Илина Илиева за ролята на Пък в постановката „Сън в лятна нощ“ от Шекспир (ДТ „Гео Милев“, Стара Загора) и Станислав Кондов за ролята на Франсис в постановката „Клетка за пеперуди“ от Жан Поаре (ДТ „Стоян Бъчваров“, Варна).
За женска роля номинираните са Мария Сапунджиева - за ролята на Мери в постановката „Ревност“ от Сам Бобрик (ДТ „Адриана Будевска“ и ТК „Вива Арте“), Мая Бежанска за ролята на г-жа Мускат в „Лилиом Легенда за любовта“ и Светлана Бонин за ролята на Фифа в постановката „Срещи в сряда“ от Валентин Красногоров (театър „Бонини“).
За режисура номинациите отиват при Борислав Чакринов (за постановката „Ревност“), Елена Панайотова за постановката „Сън в лятна нощ“ и Ивайло Ненов за „Лилиом Легенда за любовта“.