Стокообменът ни с Алжир през десетте месеца на 2022 г. отбелязва ръст от над 400 на сто спрямо същия период на 2021 г. Това стана известно по време на среща между служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов и посланика на Алжир Байа Бенсмаил, съобщиха от Министерството. Сред продуктите с най-голям скок са пшеница и ръж, чийто износ се увеличава 32 пъти. Двоен ръст се наблюдава при вноса на амоняк.
По време на разговорите бяха обсъдени конкретни инициативи за допълнително разширяване на икономическото сътрудничество и засилване на търговските връзки. Интерес има към хранителни стоки, напитки, фармацевтични продукти, медицинска апаратура, облекла, машиностроителна продукция, електроника и електротехника, и др. Министър Стоянов подчерта резултатите в сферата на информационните и комуникационните технологии на България и предложи да се набележат инициативи за обмяна на опит в дигиталната икономика. Посланик Бенсмаил предложи двете страни да обменят информация за нуждите на отделните национални сектори, за да бъдат по-добре идентифицирани възможностите за активизиране на двустранните бизнес партньорства. 
Двамата обсъдиха последващи съвместни действия за засилване на бизнес контактите между двете страни, както и предстоящото провеждане на 21-ва сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество.
Културното и туристическо разнообразие на Алжир бе представено на изложението "Ваканция и спа" в София в средата на февруари. С цел насърчаване на развитието на двустранните отношения между Алжир и България в областта на туризма, Националната туристическа агенция на Алжир участва за първи път в 39-ото издание на международното изложение. Това участие съвпада с честването на 60-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между Алжир и България.