Третокурсникът в специалността „Начална училищна педагогика с чужд език“ в Русенския университет Денис Асенов е сред отличените от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в 16-ото издание на националния приз „Студент на годината“, присъждан на най-успешните и активни студенти на България. Денис е победител в категория „Педагогически науки“. Наградата му бе връчена в аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.
Денис Асенов активно участва в проект, насочен към повишаване на педагогическите компетентности на бъдещите начални учители за работа с ученици със специфични обучителни затруднения. Проектът е координиран от Асоциация „Дислексия България“,  в партньорство с университетите от Амасия (Турция), Резекне (Латвия), Клайпеда (Литва) и Висшето училище по педагогика и социални науки от Лодз (Полша).
Конкурсът „Студент на годината“ е учреден в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България. Основната му мисия е да популяризира, отличава и насърчава постиженията на българските студенти от всички области на висшето образование пред обществеността.