Млад мъж ще бъде съден за хулиганство в Русе, след като се държал грубо с полицаи и нападнал един от тях, съобщиха от областната дирекция на МВР. 
Случаят е отпреди три дни. Около 1:20 часа след полунощ в Първо районно управление в Русе се явил 29-годишен мъж, който заявил, че същата вечер бил изгонен от нощен клуб в центъра на Русе, а след това той не бил допуснат обратно, за да прибере личните си вещи. 
Мъжът бил придружен от полицейски служители до нощния клуб, където започнал да се държи грубо с униформените, отказвайки да им съдейства за изясняване на случая. Отправял им обидни и нецензурни реплики, както и закани за уволнение. Позволил си и да нападне един от полицаите, като му нанесъл удар в гърдите и ритник в областта на корема, скъсал и части от униформата му. 
От охраната на заведението обяснили, че клиентът бил помолен да напусне обекта, тъй като се държал непристойно, хвърлял кубчета лед по служители от персонала и скъсал златен ланец на един от тях. 
29-годишният мъж бил задържан и отведен в Първо районно управление за документиране на случилото се, като там продължил да се държи грубо с полицаите. 
По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е и дежурен прокурор.