Непълнолетен ученик в СУ „Васил Левски“ във Ветово, който има редица престъпления зад гърба си, ще бъде порицан пред съучениците си в школото. Този път причината е, че 17-годишният И.П.Р. е заловен да управлява „Ауди А4“ на роднина пиян и без книжка.
На 8 април момчето е засечено от екип на РПУ-Ветово да кара колата на един километър от Семерджиево по пътя за Ветово. След като бил спрян за проверка, И.П. едва излязъл от аудито и с надебелял език признал, че няма книжка. Пробата с дрегер показала 1.33 промила, след което младежът бил свален от автомобила и прибран в управлението.
В петък той е изправен пред състав на Районния съд, който постановил два пъти седмично срещи с пробационен инспектор в продължение на 10 месеца, включване в програми за безвъзмездно чистене на улици и окачване на съдебния акт на табло в сградата на гимназията за 15 дни.
И.П.Р. е от Горна Оряховица, но живее с майка си във Ветово от 11 години и често създава проблеми на полицията в градчето и на ръководството на гимназията. Покрай това неведнъж попада в бюлетина на МВР и оттам в медиите.