Най-голямата награда са щастливите детски очички, усмивките и аплодисментите на публиката, каза за БТА цирковият артист Стефан Видев – Чеди. Той заедно със своите колеги гостуваха в Разград с цирковия спектакъл "Светът на чудесата". Изкуството на цирковите артисти беше представено на сцената на Народно читалище "Развитие 1869". Малки и големи се радваха и аплодираха изпълненията на акробати, жонгльори, еквилибристи, клоуни. На сцената оживяха и любими анимационни герои.
„Нарекли сме го „Цирк на сцена. Светът на чудесата“, защото искахме да е нещо различно от традиционния цирк и да има възможност да се представя по всяко време на годината. Разград вече е седмият поред град, в който гостува цирковата ни продукция. Представленията ни са по две на ден, като във всеки град публиката ни посреща много топло и гостоприемно“, посочи артистът. Той разказа, че с цирково изкуство се занимава от 37 години насам. „Това е моят живот, професията сама ме избра. От малък исках да се занимавам с цирково изкуство и така вече толкова години не съм слизал от сцената“, каза Стефан Видев – Чеди.
Той обясни, че циркът е многожанрово изкуство, обединяващо елементи като сценична изява, музика, хореография. „За да бъдеш цирков артист се изисква комбинация от много качества. Разбира се има и строго профилирани направления, като например акробатите“, посочи Стефан Видев. Той заяви, че не е лесно да си цирков артист, това е изкуство, което иска смелост и постоянство. По думите му обаче, когато видиш, че публиката си тръгва след спектакъла доволна и щастлива, това дава стимул на артистите и куража да продължат напред.
Според артиста цирковото изкуство се приема еднакво добре от публиката и в чужбина, и в страната ни. „ Хората имат имат нужда от вълшебството на цирка, доказват го и нашите представления в различните градове“, добави Стефан Видев - Чеди, който през 2017 г. получи „Икар“ за вариететно изкуство, за постижения в атракционното сценично изкуство.
Той допълни, че след представленията в Разград ще си дадат кратка почивка, след което циркът на сцена „Светът на чудесата“ ще продължи да радва деца и възрастни и в други градове в страната.