След филма "Бащата", който му донесе "Оскар" и го превърна в търсен режисьор, френският писател Флориан Зелер засне в Ню Йорк новия си филм  "Синът", предаде АФП.
Подобно на първата, и тази продукция е адаптирана по успешна негова пиеса. Антъни Хопкинс, който също спечели "Оскар" за "Бащата", се завръща, но само за кратко.
43-годишният французин, който успя да предизвика интереса на цял Холивуд с един филм, отново е събрал привлекателен актьорски състав - австралиеца Хю Джакман, американката Лора Дърн и британката Ванеса Кърби.
Става дума отново за психично заболяване, но след болестта на Алцхаймер в "Бащата", "Синът" се насочва към тежката депресия на един тийнейджър (изигран от почти начинаещия Зен Макграт) и ужаса на родителите му от невъзможността да го предпазят. 
Филмът е по-класически и линеен от "Бащата" и по-малко покъртителен. Въпреки това "Синът" е мрачен и трогателен. "Всеки има връзка с подобен проблем, брат, сестра, дете, което има психично заболяване", каза Флориан Зелер пред АФП на филмовия фестивал във Венеция, където филмът е представен в официалната конкурсна програма. 
След Лондон Зелер избира да снима в нюйоркски условия: "Този град се наложи в съзнанието ми, Ню Йорк е кръстопът на съвременния западен свят. Не исках да направя френска история като пиесата, английска или американска, а универсална история. Това е нещо, което може да се случи на всеки", допълни той.
"Работата на английски ми носи дискомфорт, който намирам за плодотворен, принуждава ме да свърша огромна работа по прецизността", продължава Флориан Зелер. Той "изобщо не изключва да направи филм на френски или на други езици.