За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще връчи своите награди „Посланик на доброто". Призът е за личности и организации, допринесли за промяната в живота на деца и семейства в трудни за тях ситуации през 2022 г.. Тази година ще бъдат отличени 12 посланици на доброто. Церемонията ще е на 28 февруари, уточниха за БТА от пресцентъра на ДАЗД. 
Председателят на ДАЗД Теодора Иванова определи номинациите като надежда за това, че доброто ще победи. От агенцията представиха до медиите част от посланиците. Сред тях са проф. Анна Кънева и нейният екип от Клиниката по детска кардиология в Националната кардиологична болница, тенисистът Димитър Кузманов, фондация "Три жени" и деца, дарили косите си за благотворителност. 
Проф. Анна Кънева, началник на Клиниката по детска кардиология в Националната кардиологична болница, и ръководеният от нея екип  извършват уникална животоспасяваща операция на едномесечно бебе с тегло малко над килограм. "Въпреки риска, никой от лекарите в екипа не се поколебава и с професионална и всеотдайна работа дават шанс за живот на това дете", казват от агенцията.
Десетки са инициативите на Димитър Кузманов в подкрепа на нуждаещи се деца, обединявайки десетки от най-обичаните ни спортисти в благотворителни каузи. Често споделя, че благотворителността осмисля успехите му, отбелязват от ДАЗД.
От агенцията разказват и за каузата на Сибина Григорова, Десислава Олованова и Кръстина Стефанова от фондация „Три жени", които помагат на бежанците от Украйна. ДАЗД споделя и за съпричастността на Матеа от Габрово и Виктория от Враца. Двете момичета даряват косите си в подкрепа на болни деца. 
През март м.г. ДАЗД отличи седемнайсетте посланици на доброто, показали своята съпричастност към различни каузи през 2021 г.