Центърът за специална образователна подкрепа (ЦСОП) в пернишкия квартал "Църква" обяви акция по набиране на средства за закупуването на маси за хранене и столове. Това съобщи за БТА директорът Елизабета Миланова.
Наскоро, след спечелен проект, е започнал ремонт на столовото помещение в институцията, който обаче не включва подмяна на старото оборудване и инвентар. По идея на Вероника Методиева - дарител и спомоществувател на ЦСОП, започна кампания, чрез която трябва да бъде събрана сумата от 2 145 лв. С нея ще бъдат закупени шест маси за хранене със заоблени ъгли и 25 стола за ползвателите на центъра. До момента децата са настанявани на пейки, които, по думите на Миланова, са крайно неудобни за тях. 
Директорът коментира, че голяма част от децата в ЦСОП са с множество увреждания и за тях се полагат всекидневни и постоянни грижи.  
Средства в кампанията се събират в специална онлайн платформа, подкрепяща различни благородни каузи. 
В момента от ЦСОП провеждат и друга своя инициатива в подкрепа на 7-годишната Ванеса от Перник. Средства за лечението ѝ могат да бъдат дарени чрез закупуване на мартеница от благотворителния щанд на ЦСОП на площад "Кракра Пернишки".