Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев предложи „Демократична България“ да посочи кой да довърши мандата на кмета на „Красно дело“ на пресконференция. 
Госпожа Станиславова е избор на „Демократична България“ (ДБ) за кандидат за кмет на район „Красно село“, район със 100 хиляди граждани, заяви Георгиев. Според него политическата отговорност е на ДБ както за издигането на този кандидат, така и за последствията от този избор.
Законът казва следното: Общинският съвет на база на решението на Избирателната комисия трябва да избере един от заместник-кметовете, който да довърши мандата, уточни Георгиев. Посланието от името на нашата група на ГЕРБ към колегите от „Демократична България“ е те да посочат кой заместник-кмет да бъде избран, добави той.
Ние декларираме, че ще подкрепим тяхната воля, защото считаме, че те носят ясна политическа отговорност за всичко, което се случва и не се случва в район „Красно село“, каза още Георгиев.
По-рано днес и столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че очаква от ДБ да посочат свое предложение кой да бъде временно изпълняващ длъжността кмет на „Красно село“.