Четири семейства с репродуктивни проблеми са получили финансова помощ от община Силистра през миналата година. Това е посочено в годишния отчет на Комисията за определяне на двойки с репродуктивни проблеми, имащи право на финансово подпомагане от бюджета на община Силистра.
В миналогодишния бюджет на общината са били заложени 10 000 лева за фонд "Ин витро", като всяка двойка може да получи максимум 1000 лева за изследвания и манипулации. Сумата, изплатена през 2022 г., е в размер на 4000 лева. Комисията е разгледала пет заявления, като едно от тях не е одобрено, поради липса на уседналост и на съпрузите.
Община Силистра предлага финансова помощ за двойки с репродуктивни проблеми от 2013 г. Право да се възползват от нея имат семейства, които са с адресна регистрация на територията на общината и с доказани с медицински документи репродуктивни проблеми.
Желаещите да кандидатстват за подпомагане трябва да подадат молба по образец до общината и да приложат медицинска документация, както и документи, че не дължат местни данъци и такси.