500 лева дари Общинската пенсионерска организация в Сливо поле за пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. Решението беше взето единодушно на събранието на председателите на пенсионерските клубове в общината, на което бяха обсъдени плановете на хората от третата възраст за 2023 година. Заседанието бе ръководено от председателя на общинската организация Веска Узунова.
С особен интерес се обсъди предложението за участие в предстоящия празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“ в село Бабово. Не по-малък интерес предизвика и амбициозното намерение в центъра на Сливо поле да се направи възстановка на автентично празнуване на Великден с участници от всички възрасти. Пенсионерите по традиция ще участват в залесяването на територията на общината. Ще се организира обучение в Русенския университет за усвояване и усъвършенстване на новите дигитални технологии за набавяне на информация и комуникации. 
Организацията ще продължи да участва в международни проекти със сходни съюзи. За един такъв говори Веска Узунова, която разказа за участието в международния проект „Поощряване на доброволчеството в зряла възраст“ с координатор РУ „Ангел Кънчев“. Той се изпълнява съвместно с Литва, Латвия, Словения, Нидерландия, а две участнички от Сливо поле са удостоени със сребърни медали.
„Това сме ние, пенсионерите от община Сливо поле -пазители на нематериалното културно наследство, на етническия мир, доброволци и дарители, уважаващи духовните ценности“, каза в края на съпранието Веска Узунова.

Василка АВРАМОВА
Валя ГЕЦОВА