Книгата „125 години Българска телеграфна агенция. Лични свидетелства“ излезе от печат по повод годишнината на Българската телеграфна агенция (БТА). 
Изданието съдържа 55 лични свидетелства на професионалисти, които са работили в Българската телеграфна агенция - хора, които наричат себе си бетеанци. Съставител и редактор е Панайот Денев, издателството е „Проф. Марин Дринов“ на БАН.
„Събраните текстове, наречени „Лични свидетелства“ допълват, осветляват строгата суха история, която излиза в поредицата „125 години Българска телеграфна агенция“. Те ще направят по-разбираем за читателите труда по търсенето, намирането и писането на „Новините“, посочва в предговора на изданието Панайот Денев, който е генерален директор на БТА от 1997 г. до 2002 г.  
В книгата читателят може да се запознае с личния опит и впечатленията на хора, които са били от екипа на агенцията, както и на тези, които продължават да са част от него. Сред тях са репортери и редактори от различни отдели, кореспонденти от страната и  фоторепортери. В книгата може да откриете и личните свидетелства на генералните директори Максим Минчев и Кирил Вълчев, както и на хора, ръководили БТА по-назад във времето като Йосиф Хербст. Сред личните свидетелства на бетеанците са и спомените на директорите Лозан Стрелков, Иван Попов, Боян Трайков, Иво Инджев, Борислав Чалъков и на Елена Гавраилова - единствената жена сред тях. Свидетелствата на изявени общественици и преподаватели като проф. Филип Панайотов и известни имена на българската журналистика, сред които Димитри Иванов, Асен Агов, Панайот Денев, Петко Бочаров, Валери Найденов, Златна Костова, Стефан Продев, Вечеслав Тунев също са част от книгата. 
„125 години Българска телеграфна агенция. Лични свидетелства“ е част от трилогията, която агенцията планира да издаде по повод годишнината от основаването си. „125 години Българска телеграфна агенция. Историята на БТА (1898-2023)“ ще разкаже за развитието агенцията, а „125 години Българска телеграфна агенция. Новините“ ще върне читателите назад във времето с информации и снимки от различни събития в България и по света, публикувани в бюлетините на БТА.
125-годишнината на Българската телеграфна агенция (БТА) ще бъде отбелязана тази вечер и с концерт на Софийската филхармония под диригентството на Емил Табаков.