ДО 
Г-Н КИРИЛ ВЪЛЧЕВ
ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР
НА БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ
ЕКИПА НА БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ
 
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Уважаеми господин Вълчев,
Уважаеми екип на БТА,
Приемете моите сърдечни поздрави по случай 125-годишнината на Вашата агенция. Благопожеланията си адресирам към всички, които работят отговорно и съвестно, затвърдявайки мястото Ви на водещ информационен източник в страната.
Въпреки дългата си история, Вашият институт винаги е бил независим, воден от интересите на държавата и обществото, но и отправна точка за истината. Вие и екипът Ви постигате високи резултати в информационното пространство и давате пример за обективност и изчерпаемост.
Благодаря за поканата да бъда сред Вас на този изключително важен празник! За съжаление, предварително планирани служебни ангажименти не ми позволяват да присъствам. Изразявам радостта си от доброто партньорство и съвместните ни усилия за прозрачно и независимо отразяване на действителността у нас.
Бъдете все така последователни в своята нелека мисия – добросъвестно, безпристрастно, пълно, достоверно, навременно и етично представяне на събитията в България и извън нея. Желая Ви здраве, вдъхновение и успехи!
ИВАН АЛЕКСИЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ