Областният съвет (ОС) на Българския червен кръст (БЧК) в Перник обяви кампания за набиране на дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. Подкрепа на инициативата ще окажат областната и общинската администрации. Информацията за кампанията разпространиха от пресцентъра на Община Перник.
Помощни артикули ще се приемат  всеки работен ден от утре, от 10:00 до 17:00 ч. във фоайето на зала "Панорама". Сред необходимите вещи са: ново спално бельо и завивки; хигиенни материали; топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки. Необходими са също палатки, отоплителни уреди, генератори, фенери и батерии. Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.
Институциите в областния град отправят апел към бизнеса и гражданите за включване в националната кампания. Повече информация може да бъде получена и на следните телефони: 0889 417 714 и 0888 759 675. 
Припомняме, че футболен клуб "Миньор" Перник също обяви готовността си да дари постъпленията от първия си домакински мач срещу "Добруджа" за пострадалите от опустошителното земетресение.