В света на медиите и в света на туризма бързият изяжда бавния - няма ли те на картата, ти не съществуваш. Това каза при откриването на Националния пресклуб на БТА в Самоков служебният министър на туризма Илин Димитров.
Туризмът е ключово важен и ако той бъде целогодишен, каквито са нашите стремежи, ще се запази и населението в този град, каза Димитров.
Той даде за пример Велинград, където няма намаляване на населението, както и много други курорти, където броят на жителите се запазва.
Така че за мен като министър на туризма няма нищо по-хубаво от това тук да се произвеждат новини, и то не какви да е, важно е те да са истински, добави Илин Димитров.
„Тук г-н Кирил Вълчев не отстъпва и на йота от това, което прави. Той е един защитник на истинските новини“, добави министърът.
Той посочи, че с Кирил Вълчев се познават от три години. През тези три години аз съм заемал няколко длъжности, но вие винаги сте били до мен и сте подкрепяли туризма. Това е много важно, коментира Димитров.
Министърът на туризма награди Кирил Вълчев и Българската телеграфна агенция за принос в устойчивото развитие на туризма, повишаване на информираността и налагане на висок стандарт на качествена журналистика и съпричастност към инициативата за позициониране и популяризиране на дестинация България.
Илин Димитров връчи на генералния директор на БТА награда „Златна роза“. „С благодарност за всичко, което правите - вие сте един истински приятел на туризма“, обърна се към Кирил Вълчев Илин Димитров.