Френският писател Мишел Уелбек и съпругата му искат да бъде забранен нидерландски филм за твореца, определян като порнографски, предаде АФП.
Адвокатите на семейството казаха, че е поискано от тях да предприемат всички възможни действия, за да бъде наложена забрана на продукцията "Kirac 27".
Трейлър на филма, дело на режисьора Стефан Руйтенбек, беше показан в края на януари. В представените кадри писателят е без риза и целува млада жена в легло. 
"Kirac 27" е планирано да излезе на 11 март.
Гласът зад кадър, който е на режисьора, разказва, че Уелбек му написал, че меденият месец в Мароко бил отменен, след като съпругата му "цял месец уреждала проститутки".
Френският писател и жена му "открили с ужас и отвращение", че трейлърът на "Kirac 27" съдържа "сериозни и неверни твърдения, които грубо уронват достойнството им", се казва в съобщение, разпространено от адвокатите на семейството Анжелик Бер и Мая Кантор.
Заради това писателят е поискал от юристите си "незабавно да прекратят тези нарушения с всички възможни средства", като "този трейлър бъде премахнат от социалните платформи и мрежи по целия свят". Освен това потърпевшият иска да бъде наложена забрана на режисьора и на творческия колектив да показват филма "или други изображения на семейство Уелбек, с които могат да разполагат".
Според Бер "вече са започнали предварителни разговори с режисьора и платформите".
В писмо, изпратено до режисьора на филма, с което АФП разполага, Мишел Уелбек казва, че трейлърът е посегателство върху честта и личния му живот, а "най-лошото от всичко" - върху съпругата му, която била "опустошена от лъжите" в клипа.