Изпълнителният директор на Българският футболен съюз (БФС) Борислав Попов е съобщил с писмо до кмета на община Дупница Методи Чимев, че входираният проект за изграждане на изкуствено игрище на стадион "Бончук" е одобрен, съобщиха от пресцентъра на общината. Решението е на ИК на БФС от 6 декември миналата година, с което се одобрява инвестиционната програма на БФС за 2023-2024 година. Игрището ще бъде направено от БФС по програмата "Хеттрик". Това ще бъде второто изкуствено игрище на дупнишкия стадион. Първото е маломерно и е изградено преди около 10 години, казаха за БТА от общината.
Предложението ни е за изграждане на изкуствен терен, който ще бъде с размери 64 на 44 метра. Освен него, проектът включва нови ограда и осветление, за да може да се ползва и в тъмните часове на деня. От отдел "Общинска собственост" и БФС вече работят по допълнителната документация, посочиха още от общинската администрация. След като приключат административните процедури ще има и яснота и за започването на същинските дейности по изграждането на терена.
През пролетта ще приключат и дейностите по изграждането на естествения терен "Шмиргело", който е с изграден сондаж, система за напояване, изцяло ново тревно покритие, а игрището е с оригинални размери. С изграждането на двете игрища, ще се реши изцяло проблемът с тренировъчната база най-вече за детско-юношеската школа, която в момента води тренировки в близките села, казаха още от общинския пресцентър. От там уточниха за БТА, че в детско-юношеската школа на "Марек" тренират над 250 деца.
През октомври миналата година общината внесе в Министерството на спорта и проект на стойност над 1 милион лева за самия стадион "Бончук". Сред заложените дейности там са ремонт на терена, козирката, лекоатлетическата писта, изграждането на сектори, ремонти на помещения.