Намаляват изгледите за намиране на оцелели хора в южния турски град Нурдагъ, окръг Газиантеп. Градът е в най-тежко пострадалите райони в цяла Турция. Голяма част от зданията в града са рухнали.
Доброволец, който помага на спасителните екипи, каза пред БТА, че вчера са били извадени живи осем души. Днес няма информация за изваден жив човек, въпреки че на няколко пъти спасителите сметнаха, че чуват гласове и нареждаха на машините да спрат работа, всичко замлъква, но досега в днешния ден няма положителен резултат.
За съжаление броят на жертвите от разрушителните земетресения продължава да се увеличава . Преди малко от руините от една от срутените сгради в Нурдагъ бяха извадени поредните тленни останки на човек, загинал при земетресението. Отчаянието и скръбта на хората нарастват, надеждите за намиране на оцелели хора намаляват.
Същевременно засега в Нурдагъ според местни жители, говорили пред БТА, е изпратено сравнително малко хуманитарна помощ, но хората не обвиняват държавата за това, всички те казват, че тя стои зад тях. За съжаление обаче това е най-голямото по рода си природно бедствие за последните 100 години, казват те. Поради тази причина части от хуманитарните помощи за района се бавят.
Преди малко в Нурдагъ докараха сглобяеми къщи за хората, останали без подслон. Преди малко в района на издирвателните дейности пристигнаха четири специално оборудвани автомобили със спасители на катарската международна група за издирване и спасяване.
На място работят спасители от  Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД),  организацията IHH, международни екипи. Операцията по издирване на оцелели хора се следи от няколко български и редица чуждестранни медии.