Обучителен семинар за противодействие на трафика на хора чрез медии и обществени комуникации събира в Благоевград експерти в различни области. Семинарът се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора, местната структура на комисията, както и фондация „Кампания А21“.
Двудневният семинар, който започва днес в 11 часа в Благоевград, цели да очертае общата рамка и подходите за противодействие на престъплението на национално и регионално ниво, съобщиха от Националната комисия за борба с трафика на хора.
На него ще бъдат представени международните стандарти в областта, а акцент ще бъде поставен върху насоките за етично и професионално медийно отразяване на престъплението, корпоративната социална отговорност и социалните медии в процеса на противодействие на трафика на хора. По време на семинара ще бъде представена и реалността на преживелите престъплението, настанени в специализираните услуги за жертви на трафик, ще бъде споделен и практически опит в областта на разследващата журналистика.