Групите „Темптейшънс“, „Айсли брадърс“ и „Фор топс“ върнаха времето назад, пеейки и танцувайки като в най-добрите си години на среща на звездите на звукозаписния гигант за "черна" музика „Мотаун“, предаде АП.
Поводът беше да се почетат основателят на „Мотаун рекърдс“ Бери Горди и певецът и автор на песни Смоуки Робинсън като „Личности на годината“ на „Мюзикеърс“ - благотворителна фондация на американската Национална звукозаписна академия, която присъжда наградите „Грами“. 
Двамата родом от Детройт са приятели от повече от 65 години.
„Когато за първи път срещнах този човек, това беше началото на моята сбъдната мечта“, каза Робинсън пред публиката в Конгресния център на Лос Анджелис.
„Исках да бъда певец, исках да бъда в шоубизнеса, исках да пиша песни и да правя музика“, каза Робинсън и добави: „Никога не съм мислил, че това ще бъде възможно за мен от мястото, където съм израснал. Но след това стигнах дотук, защото срещнах Бери Горди. Той ме взе под крилото си. Той е моят ментор“.
По-късно Горди излезе на сцената заедно с Робинсън, за да приемат наградите си.
„Щастлив съм, по дяволите, да бъда тук с най-добрия си приятел!“, каза Горди.
 Шерил Кроу, Джон Леджънд, „Мъмфорд енд сънс“, Дион Уоруик, Бранди Карлайл, Майкъл Макдоналд, Лайънъл Ричи и Стиви Уондър бяха сред тези, които почетоха 93-годишния Горди и 82-годишния Робинсън дни преди церемониите по връчването на наградите „Грами“.
Наградите „Грами“ ще бъдат раздадени за 65-и път утре, 5-и февруари. Водещ на церемонията ще е комикът Тревър Ноа.